Kuren 2017-04-08T21:12:58+00:00

“Kuren” 2018

Afholdes d. 9. – 11. marts 2018

Ansvarlige for “Kuren”

Helle Kofoed:  hellekilden@me.com
Inge-Lise W. Selmer: iselmer8@gmail.com

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter

FORÅRS KUR 2017

Den 17.-19. marts 2017 i Gadbjerg

KREATIVITETENS HELBREDENDE KRAFT

Majbritte Ulrikkeholm

Om Majbritte Ulrikkeholm: Født i 1964. Hun har gennem de sidste tyve år været professionel sanger, komponist og forfatter samt underviser. Hun har udgivet 14 CDer med egen musik og har fået udgivet 11 bøger (romaner, erindringer og fagbøger) senest Rejsen til Kærlighed sammen, hver for sig og alene.

Majbritte Ulrikkeholm begyndte allerede som barn at optræde og skrive sange. Siden gik hendes vej over gospel i Etta Camerons gospelkor, og i 1991 pladedebuterede hun med sin egen gruppe Ladies First. Siden gik hun solo. I 1997 debuterede hun som forfatter med erindringsromanen Ind i min himmel. Her skabte hun en ny skrivestil, hvor erindring og fiktion mødes i et fælles udtryk. Romanen var tæt forbundet med hendes sange, og i 1998 modtog hun Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat som komponist og tekstforfatter: “for hendes evne til at få det enkle danske sprog til at blomstre og skabe billeder “.

Ved siden af sin kunstneriske karriere underviser hun mennesker i at forløse deres iboende ressourcer via arbejde med stemme og kreativitet og er mentor og vejleder for andre undervisere. Hun begyndte som ganske ung at undervise professionelle sangere og musikere ved rytmiske og klassiske konservatorier og fik stor erfaring i at at arbejde med kunstneres blokeringer i forhold til scenen. Dette arbejde overførte hun til mennesker med anden baggrund, som kunne bruge redskaberne på livets scene. Dette arbejde er beskrevet i bøgerne Det magiske rum og Gudindens genkomst. Majbritte Ulrikkeholm er desuden en aktiv stemme i det offentlige rum, hvor hun blandt andet har været fast paneldeltager i programmet Netværket på P1.

Velkommen til KUR 2017

Tag en eller to ting med som symboliserer sårbarhed og heling for dig.

PROGRAM

Fredag den 17. marts

Kl. 16.30 – 19.00 Ankomst og indkvartering

Kl. 17.30 – 19.00 Kaffe, the og et let måltid

Kl. 19.15 – 20.45 Præsentationsrunde med din ting

Derefter hygge og samvær

Lørdag den 18. marts

Kl. 08.00 – 08.45 Morgenmad

Kl. 09.00 – 11.30 Meditation og kunstterapi

Kl. 11.30 – 12.45 Frokost

Kl. 13.00 – 18.00 Workshop med Majbritte Ulrikkeholm

Kl. 19.30 – … Festmiddag

WORKSHOP

Kreativitetens helbredende kraft ved Majbritte Ulrikkeholm

Med særligt fokus på stemmen, lyden, stilheden og fortællingen som helbredelse.

Kurset er for terapeuter, psykologer o.l. der gerne vil opdage nye, kreative veje til at arbejde med forløsning af menneskelige ressourcer, og som ønsker at udforske sårbarheden som en evig kilde til skabelse.

Der vil være masser af kreative øvelser og redskaber, som kan bruges i arbejdet med mennesker men også redskaber, som vi kan bruge i vores egen helbredelse. Øvelser og redskaber, der viser os veje til at udtrykke os fra den inderste og dybeste sårbarhed, så vi ser, at sårbarheden er vores styrke og kilden til den fineste skabelse. Sårbarheden er det sted, hvor vi kender det blødeste af os selv, og det er det sted, vi må komme fra, når vi rækker ud for at støtte andre.

Det er min dybeste erfaring i mit eget arbejde med mennesker, at når vi befinder os i kritiske momenter i livet, har vi ikke brug for en alvidende kraft, der ved, hvad vi skal og bør. Vi har brug for at blive set og genkendt af et menneske, der genkender os fra det inderste af livet, og som kan holde rummet for os, når vi folder vores egen visdom ud. Det er det, jeg gerne vil give videre med kurset.
KREATIVITETENS HELBREDENDE KRAFT.

Beskrivelse: Gennem sang, kreativitet, udfoldelse, indlevelse, oplevelse, udlevelse, fantasi, bevægelse, åndedræt, vækker vi alt det til live, som alt for længe har slumret i os.

Vi mærker, at fra det allermest kreative sted i os, vil vi have styrken til at møde det allermest sårbare i os. Vi vil udforske, hvorfor vi ikke udtrykker det, som er i os, og vi vil skabe et rum, der åbner sig i kærlighed og accept. Et sted der accepterer og anerkender sårbarheden.

Kurset giver terapeuter redskaber til at møde mennesker der hvor de er. Også hvis det er mennesker, der hverken har skrevet eller sunget før.

PROGRAM

Søndag den 19.3.

Kl. 09.00 – 09.45 Morgenmad.

Kl. 10.00 – 13.00 FIKT Generalforsamling (med pause)

Kl. 13.00 – 14.00 Frokost

Tilmelding til KUR 2017

Tilmeld dig pr. mail: info@fikt.dk eller skriv til:

FIKT, Institut for Kunstterapi, Buen 15, 7321 Gadbjerg

Pris for KUR med kost, logi (dobbeltværelse) og kursus:

Medlemmer af FIKT: 975,- kr.

Kunstterapeuter, der ikke er medlem af FIKT: 1275,- kr.

Tillæg for enkeltværelse: 200,- kr.

Leje af sengetøj: 50,- kr.

Betaling: Beløbet sættes ind på Spar Nord

Reg.nr. 9347 Kontonr. 4585211392

Tilmelding og betaling skal være modtaget senest den 8. marts 2017

Maden bliver vegetarisk (ellers skriv du vil have kød)

VIGTIGT: Husk at skrive dit navn på indbetalingen, så vi kan se, hvem der har betalt.

Ret til ændringer i kur-programmet forbeholdes.

Arrangør: Kurgruppen

Programmet kan downloades her »